Makaron z kiełbasą w sosie pomidorowo-śmietanowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

pyszny makaronik

  • 20 min

Składniki:

  • Kawałek kiełbasy,
    puszka krojonych pomidorów,
    mała cebula,
    15 dag pieczarek,
    około 160 g śmietany 18%,
    350-400 g makaronu,
    2 łyżki masła,
    sól,
    pieprz,
    oregano,
    bazylia,
    spora garstka majeranku,
    3 plasterki sera żółtego.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z kiełbasą w sosie pomidorowo-śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuję al dente.
    Kiełbasę kroję w kostkę, pieczarki w plasterki, cebulę siekam. Podsmażam na maśle.
    Dodaję pomidory i przyprawy. Dokładnie mieszam, chwilę gotuję na małym ogniu.
    Łączę z zahartowaną wcześniej śmietaną, dodaję porwany na kawałki ser.
    Zdejmuję z ognia, kiedy ser się rozpuści, mieszam z ugotowanym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować