MAKARON Z GĘSTYM SOSEM PIECZARKOWYM

0 (0 ocen)

  • 30 min

Coś takiego gotował Gordon Ramsay w swojej kuchni dla mnie pasuje.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg pieczarek
    2 cebule
    1 ząbek czosnku
    200 ml rosołu
    150 -200 g serka mascarpone
    sól , pieprz , oliwa
    makaron rurki lub wstążki
    parmezan lub oscypek
    natka pietruszki

Makaron z gęstym sosem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, czosnek posiekać I podsmażyć na 2 łyżkach oliwy.
    Dodać pokrojone pieczarki dolać trochę oliwy i szybko mieszać na gorącej patelni powinny być lekko podpieczone.
    Potem wlewamy rosół i zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem około 15 minut , przyprawiamy.
    Oddzielnie gotujemy makaron.
    Ugotowany wrzucamy na patelnię z pieczarkami .Wlewamy też trochę wody z makaronu . Następnie serek mascarpone ,chwilę gotujemy aby zagęścić.
    Na talerzu już ścieramy parmezan lub inny twardy ser , posypujemy natką pietruszki .

Porady

Można na talerz dodać pestki słonecznika.

Komentarze

Podobne przepisy