Makaron z gorgonzolą, mascarpone i pomidorkami koktailowymi

4.51 (198 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybkie danie dla smakoszy makaronu. Delikatny serowy sos i pomidorki...

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron świderki: 175 gramów
    - mascarpone: 3 łyżki
    - gorgonzola: 100 gramów
    - pomidorki koktailowe: 5 sztuk
    - mięta: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.51 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z gorgonzolą, mascarpone i pomidorkami koktailowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
    Na patelni rozpuszczamy sery, dodajemy pokrojone na pół pomidorki, doprawiamy solą i pieprzem. Dorzucamy makaron i mieszamy całoć dokładnie. Posypujemy posiekaną miętą i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mascarpone Mięta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować