Makaron z boczkiem i szpinakiem

4.51 (155 ocen)

  • 20 min

Zielony obiadek dla wielbicieli makaronu i nie tylko. Podsmażony boczek do tego szpinak i nutka czosnku. Taki obiad robimy w 15 min .

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 opakowania makaronu

    1 woreczek mrożonego szpinaku

    3 ząbki czosnku

    2 łyżki masła klarowanego

    sól

    15 dag boczku
    1 cebula
Wystaw ocenę:

4.51 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z boczkiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy . Czosnek obieramy i siekamy . Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Na maśle klarowanym podsmażamy czosnek i cebulę, dodajemy pokrojony w kosteczkę boczek. Smażymy chwile . Dodajmy szpinak, dusimy kilka minut. doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy makaron i wszystko razem mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować