Makaron z cukinią i łososiem w śmietanowo cytrynowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.*Łososia oprószamy solą i pieprzem. Grilujemy zawiniętego w folię
aluminiową. Pod koniec grilowania czyli po ok 15 minutach spryskujemy
sokiem z cytryny. Rybę kroimy na mniejsze kawałeczki. *Cukinię kroimy w
plastry, grilujemy.Gotową oprószamy solą.
*Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Hartujemy zimną wodą,
odcedzamy, przekładamy na talerze wcześniej obłożone grilowaną
cukinią.
*Na makaron wykładamy kawałki łososie, obok połówki pomidorków
koktajlowych.
* Jogurt grecki łączymy z 2 łyżkami soku z cytryny, dodajemy sól i
pieprz.Natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do dipu. Gotowym polewamy
potrawę.
*Dekorujemy wstążkami cukinii poskładanej w ruloniki.
*Na koniec posypujemy starkowaną skórką cytrynową.
Komentarze