Makaron z cukinią w sosie śmietanowym

4.46 (173 ocen)

Pyszne letnie danie bez mięska - makaron i cukinia. Proste, smaczne danie.

Składniki:

  • 250 g makaronu, użyłam tasiemki walcowanej
    2 nieduże cukinie, użyłam żółtej i zielonej
    150 ml śmietanki 30%
    sól z pieprzem
    20 g sera cheddar
    kolorowy pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.46 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z cukinią w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al'dente i przelać zimną wodą. Cukinie umyć, odkroić końce, usunąć miąższ z nasionami i pokroić razem ze skórką w kostkę. Rozgrzać patelnię z olejem i dodać cukinię. Smażyć aż cukinia zmięknie ale nadal będzie chrupka. Dodać słodką śmietankę, starty ser, doprawić do smaku solą i pieprzem. Chwilkę jeszcze dusić aby smaki sie wymieszały. Dodać ugotowany makaron i wymieszać. Nałożyć na talerze, na wierzchu oprószyć kolorowym pieprzem i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Makaron Śmietanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować