Makaron w kremowym sosie z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Boczek wrzuć na gorącą patelnię i wysmaż na chrupki. Por i pieczarki oczyść. Pora przekrój na pół i pokrój w dosyć cienkie talarki, pieczarki w większe kawałki, jeśli są duże to na 5-6 części.
2.Na patelnię, do wysmażonego boczku dodaj masło, wrzuć pora, przesmaż z 2 minuty, dodaj pieczarki i drobno posiekane chilli. Smaż, aż pieczarki puszczą lekko sok, ale nie skurczą się zbytnio.
3.Dodaj słodką śmietankę, serek twarogowy, wymieszaj. Całość pogotuj chwilkę często mieszając. Dopraw pieprzem, jeżeli boczek był solony to nie radzę już doprawiać sosu solą.
4.Makaron ugotuj al dente i podawaj z ciepłym sosem. Danie posyp pietruszką.
Komentarze