Makaron po babciowemu

0 (0 ocen)

  • 30 min

I znowu smak dzieciństwa.Kilka dni temu odwiedziła mnie siostra i przypomniała mi o szybkim daniu jakie robiła nasza babcia.Makaron z boczkiem i twarogiem. Cud miód .Przygotowanie trwa tyle co ugotowanie makaronu.

  • 30 min

Składniki:

  • - makaron świderki (opakowanie)
    - 300 g boczku wędzonego
    - kostka twarogu półtłustego
    - cebula
    - oliwa (odrobina)

Makaron po babciowemu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy makaron jak zaleca producent. W tym czasie na gorącą oliwę wrzucamy pokrojony w kostkę boczek podsmażamy do zarumienienia, dajemy cebulę, sól i pieprz. Smażymy chwilę tak aby cebula się zeszkliła.
    Ugotowany makaron nakładamy na talerz posypujemy skwarkami z tłuszczykiem i pokruszonym twarogiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy