Makaron czekoladowy z sosem jagodowym

0 (0 ocen)

Makaron czekoladowy doskonale smakuje z sosem jagodowym, moim zdaniem jest to idealne połączenie smaków. Pierwszy raz miałam okazję spróbować makaronu z dodatkiem kakao, jest bardzo smaczny, od dziś będę go częściej przyrządzała.

Składniki:

  • 400 gram makaronu czekoladowego
    250 gram serka mascarpone
    0,5 szklanki jogurtu naturalnego
    0,5 szklanki mrożonych jagód
    1-2 łyżki cukru pudru do smaku

Makaron czekoladowy z sosem jagodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, odstawiamy do ostudzenia. Serek mascarpone i jogurt przekładamy do miski, dodajemy rozmrożone jagody, miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. Na talerzu układamy porcję makaronu, polewamy przygotowanym sosem, wierch możemy posypać jagodami.

Komentarze

Podobne przepisy