Makaron czekoladowy z musem bananowo-dyniowym

4.5 (171 ocen)

  • 30 min

Słodka wariacja z makaronem. Danie bardzo szybkie, bardzo proste i do tego bardzo smaczne. Propozycja odpowiednia szczególnie dla niejadków.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie czekoladowego makaronu
    1 banan
    200 g dyni bez skórki
    30 ml śmietany 30 %
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    6 kostek mlecznej czekolady
    2 kostki białej czekolady
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Musy Puree Dania z makaronem

Makaron czekoladowy z musem bananowo-dyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię kroimy w kostkę i gotujemy na parze. Dodajemy do niej kawałki banana. Wszystko dokładnie blendujemy.
  • 2. Pure przekładamy do garnka i podgrzewamy ze śmietanką oraz cukrem waniliowym. Możemy również zastąpić go odrobiną miodu i ekstraktu waniliowego.
  • 3. Całość podgrzewamy przez chwilę. Im dłużej tym sos będzie coraz bardziej gęsty.
  • 4. Makaron gotujemy al dente.
  • 5. Podajemy go z odrobiną musu, roztopioną mleczną czekoladą i wiórkami z białej kostki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Czekolada Dynia Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować