Łukaszanka

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

fajny sposób na kaszankę z grilla

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kaszanka gryczana: 25 dekagramów
    - cebula średnia: 2 sztuki
    - zioła prowansalskie: 4 szczypty
    - pestki chili: 8 sztuk

Łukaszanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszanki obieramy z flaka i rozdrabniamy widelcem, a cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Pestki chili rozcieramy w moździerzu na proszek, dodajemy zioła i mieszamy dokładnie. Na kawałek foli aluminiowej kładziemy połowę cebuli, dodajemy rozdrobnioną kaszankę i posypujemy przyprawami. Taki pakiecik zawijamy i grillujemy. Po grillowaniu otwieramy, delikatnie mieszamy (aby nie rozedrzeć foli) i gotowe. Chili czy zioła prowansalskie możemy oczywiście zamienić i przyprawy dodać wg własnego upodobania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy