ŁOSOŚ NA PARZE Z WARZYWAMI

4.51 (148 ocen)

  • 20 min

Idealne piątkowe danie dla osób, które lubią zdrowo jeść

  • 20 min

Składniki:

  • filet łososia
    1/2 brokuła
    marchewki karotki ok 10 -15 sztuk
    ziemniaki młode w mundurkach 1/2 kg
    pieprz ziołowy, zioła prowansalskie
    ew sól
Wystaw ocenę:

4.51 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Łosoś na parze z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do parowara układamy na samym dole ziemniaki pokrojone na ćwiartki, na
    kolejny poziomie układamy podzielonego na rózyczki brokuła i małe
    marchewki. Na samej górze parujemy rybę. Nastawiamy czas na ok 10-15
    minut. Łososia zabieramy wcześniej, na 2 minuy przed końcem parowania
    posypujemy pieprzem, solą. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny.
    Ziemniaki i warzywa doprawiamy na ok 5 minut przed wyjęciem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować