Łosoś w cieście francuskim
Składniki:
- • 70 dkg łososia bez skóry
• 1 opakowanie ciasta francuskiego
• pęczek koperku
• sok z 1 cytryny
• sól, pieprz
• 1 żółtko
• 2 łyżki mleka
Łosoś w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
• Łososia natrzeć sokiem z cytryny, solą, pieprzem, posypać koperkiem i marynować godzinę.
-
2.
• Zawinąć szczelnie w ciasto francuskie, z resztek ciasta wyciąć rybki i położyć na wierzchu.
-
3.
• Roztrzepać żółtko z mlekiem i posmarować całe ciasto na wierzchu.
• Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st.C na 40 minut.
-
4.
Ryba była tak pyszna, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia w przekroju!
Porady
Łososia można zastąpić każdą inną rybą bez ości.
Podawać z zieloną sałatą z ulubionym sosem.
Komentarze