Łososiowe uszka z fetą i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Cudowny smak łososia wydobywa się już przy gotowaniu.

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto: ok.70 uszek
    200 g mąki
    25 ml OLEJU RZEPAKOWEGO
    100 ml gorącej wody
    odrobina soli

    Farsz:
    60 g wędzonego łososia
    60 g fety
    14 oliwek czarnych
    pęczek natki pietruszki
    kilka listków szczypiorku
    1/2 łyżki oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Łososiowe uszka z fetą i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1l8gdqq 1. Ciasto.
    Mąkę , olej i odrobinę soli mieszamy w robocie kuchennym ( hakiem) dolewając po trochu gorącą wodę.
    Ciasto przełożyć do miski przykryć ściereczką.
  • image-02q8fq5 2. Farsz.
    Natkę pietruszki i szczypiorek drobno siekamy.
    Fetę i oliwki kroimy w bardzo drobnne cząstki , dolewamy olej , mieszamy starając się rozgnieść fetę.
    Dodajemy drobniutko pokrojonego fososia i lekko mieszamy.
  • image-11yranm 3. Ciasto dzielimy na dwie części, pierwszą walujemy na wielkość formy.
    Formę możemy posypać odrobiną mąki i nakładamy płat ciasta.
    Do wgłęgień wkładamy odrobinę nadzienia.Wałkujemy drugą część ciasta i nakładamy na pierwszą z farszem.
  • image-0ui6mvk 4. Dociskając wałkiem przecinamy ciasto i powstają uszka.
    Gotujemy je w lekko osolonej wodzie z odrobiną oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarne oliwki Feta Łosoś Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować