Łososiowe uszka z fetą i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto.
Mąkę , olej i odrobinę soli mieszamy w robocie kuchennym ( hakiem) dolewając po trochu gorącą wodę.
Ciasto przełożyć do miski przykryć ściereczką.
2.Farsz.
Natkę pietruszki i szczypiorek drobno siekamy.
Fetę i oliwki kroimy w bardzo drobnne cząstki , dolewamy olej , mieszamy starając się rozgnieść fetę.
Dodajemy drobniutko pokrojonego fososia i lekko mieszamy.
3.Ciasto dzielimy na dwie części, pierwszą walujemy na wielkość formy.
Formę możemy posypać odrobiną mąki i nakładamy płat ciasta.
Do wgłęgień wkładamy odrobinę nadzienia.Wałkujemy drugą część ciasta i nakładamy na pierwszą z farszem.
4.Dociskając wałkiem przecinamy ciasto i powstają uszka.
Gotujemy je w lekko osolonej wodzie z odrobiną oleju.
Komentarze