Łopatka w sosie grzybowym

4.5 (143 ocen)

  • 2 godz.

...

  • 2 godz.

Składniki:

  • •200 g łopatki
    •1 łyżka sosu sojowego
    •1 łyżka czosnku niedźwiedziego
    •Sól i pieprz
    •Odrobina oleju
    •Sos grzybowy:
    •30 g grzybów suszonych
    •100 g margaryny
    •1 cebula
    •1 łyżka mąki
    •1 łyżka lubczyku
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łopatka w sosie grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę umyć ,osuszyć i pokroić w kostkę. Zamarynować dodając sos sojowy , czosnek niedźwiedzi ,sól ,pieprz i odrobinę oleju. Odstawić do lodówki na 12 godzin. Smażyć na suchej patelni do zrumienienia mięsa.
    Grzyby namoczyć przez noc ,zagotować i wyjąć. Ostudzone pokroić w paski. Sporządzić zasmażkę z tłuszczu ,cebuli i mąki ,rozprowadzić z wywarem z grzybów. Dodać pokrojone grzyby ,sól ,pieprz ,lubczyk ,śmietanę. Zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować