Lodowo-owocowe orzeźwienie lata z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gruszki wydrążamy i skrapiamy cytryną, żeby nie ściemniały. Następnie grillujemy je na grillu elektrycznym około 5minut z obu stron. Śmietanę kremówkę ubijamy. Do żelatyny zki dodajemy 2 łyżki zimnej wody a następnie jak napęcznieje dodajemy gorącą wodę i rozpuszczamy. Jak ostygnie dodajmy do śmietany razem z cukrem. Na talerzu szprycą wyciskamy śmietanę i układamy na niej różne kwiatki z owoców. Truskawki kroimy na plastry i robimy kwiatka .To samo ze śliwkami ścinamy boki i układamy w rozetę. Maliny dekorujmy borówkami. Z winogrona nacinanym listki i układamy w kwiatka. Na grillowane gruszki układamy 2 gałki lodów, dekorujemy czarną porzeczką. 10 truskawek blenderujemy i wylewamy sos truskawkowy na talerz. Czekoladę rozpuszczamy dodajemy mleko i pokrojone truskawki 2 sztuki szypułkami moczymy w czekoladzie i układamy na gruszce. Smacznego
Komentarze