Lekka sałatka z fetą

0 (0 ocen)

Lekka, kolorowa i pożywna sałatka!

Składniki:

  • sałata lodowa
    ser feta
    ogórek zielony
    mała czerwona papryka
    czerwona cebula
    filet z kurczaka
    1/2 puszki czerwonej fasoli
    3 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    przyprawa do drobiu
    koperek
    małe opakowanie jogurtu
    2-3 łyżki majonezu
    olej do smażenia

Lekka sałatka z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę lodową myjemy, rwiemy na kawałki i wkładamy do dużej miski.
    Fileta kroimy w niewielką kostkę, posypujemy przyprawą i smażymy kilka minut. Studzimy.
  • 2. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Fasolę odsączamy. Ogórka obieramy i wraz z papryką i serem feta kroimy w kostkę. Składniki wkładamy do miski z sałatą.
  • 3. Z jogurtu, majonezu i przeciśniętego przez praskę czosnku robimy sos. Dodajemy posiekany koperek oraz przyprawy. Sosem polewamy sałatkę i mieszamy ją.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy