Lane kluski na bogato

4.49 (174 ocen)

  • 15 min

Danie obiadowe szybkie łatwe ale na bogato. Takim kluskami naje się cała rodzina. Wspaniale smakują odsmażane.

  • 15 min

Składniki:

  • mąka

    2 jajka

    woda ok 2 łyżki

    sól

    pieczarki ok 20 dag

    pierś z kurczaka

    boczek wędzony ok 20 dag

    masło klarowane 1 łyżka

    pieprz

    cebula 1 szt
Wystaw ocenę:

4.49 (174 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Lane kluski na bogato - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Zaczynamy od zrobienie klusek. Do miseczki dajemy jajka - mieszamy je . Solimy i dodajemy ok 2 łyżki wody. Mieszamy i dodajemy pomału mąką aż zrobi się lane ciasto. Zagotowujemy wodę solimy ją . Lejemy lub kładziemy kluski. Gotujemy do wypłynięcia.

    Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę siekamy, boczek kroimy w kostkę , pierś z kurczaka w paseczki. Mięso solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Na patelnię na masło dajemy cebule , dodajemy boczek.
  • 2. Smażymy chwilę , dodajemy mięso. Smażymy. Dodajemy pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Kiedy mięso jest dobrze podsmażone dodajemy kluski. Mieszamy. Podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować