Kuskus ze szparagami

0 (0 ocen)

Tak przygotowaną kaszę kuskus można podać na ciepło jako samodzielne danie albo zabrać do pracy w formie sałatki.

Składniki:


  • 6 szt szparagów zielonych
    1/2 szklanki kaszy kuskus
    1/2 szklanki wrzątku
    1 pomidor
    50g sera sałatkowo-kanapkowego
    1 łyżka kaparów
    1 garść świeżej bazylii
    3 łyżki oliwy
    1 łyżka soku z cytryny
    sól
    pieprz czarny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ser

Kuskus ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę kuskus zalać wrzącą woda i odstawić. Całą wodę wchłonie i nie trzeba gotować.
  • 2. Szparagom odciąć zdrewniałe końce i gotować w lekko osolonej wodzie 10min. Główki powinny wystawać z wody. Pomidora i ser pokroić w kostkę. Bazylię posiekać.
  • 3. Szparagi pokroić w 1,5 cm kawałki i dodać do kaszy. Jeżeli chcemy, aby była podana na ciepło to wszystko przekładamy na patelnię, zaczynając od szparagów i kaszy. Nie należy bardzo wysmażać, jedynie aby się kuskus zagrzał.
  • 4. Jeżeli podajemy kaszę jako sałatkę należy wszystkie składniki połączyć w misce przyprawiając do smaku. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapary Kuskus Pomidor Sery Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Dania do pracy

Podobne przepisy

To może cię zainteresować