Kurczak w cieście

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Uwielbiam filety z kurczaka i dlatego przyrządzam je na wszelkie możliwe sposoby zawsze przy tym coś ulepszając lub wymyślając coś nowego.

  • 2 godz.

Składniki:

  • -Ciasto francuskie
    -Podwójna pierś z kurczaka
    -400 g pieczarek
    -3 cebule
    -Sól
    -Pieprz
    -Jajko
    -Olej

Kurczak w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tak wygląda po upieczeniu 1. Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę i smażymy z cebulą. Filety myjemy rozcinamy i odcinamy zbędny tłuszcz, jakieś 40 min przed smażeniem wkładamy do marynaty czyli oleju z solą i pieprzem. Smażymy na patelni, nie dodając już tłuszczu. Gdy mięso będzie już gotowe kładziemy obydwie piersi na ciasto, dookoła wysypujemy usmażone pieczarki. Nacinamy końcówki ciasta i zaplatamy tak jak gdybyśmy robili francuza. Smarujemy jajkiem i wkładamy do piekarnika na jakieś 30 min. Po upieczeniu kroimy w plastry i podajemy z pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami i sałatką. :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy