Kurczak w chipsach

4.48 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

To świetny pomysł na sycące danie z kurczaka.

  • 40 min

Składniki:

  • ● podwójny filet z kurczaka
    ● przyprawa uniwersalna
    ● olej
    ● mały słoik majonezu
    ● małe op. chipsów paprykowych
Wystaw ocenę:

4.48 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w chipsach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy pod bieżącą
    wodą i osuszamy papierowym
    ręcznikiem kuchennym.
    Przekrawamy wzdłuż na pół,
    a następnie w poprzek. Delikatnie
    rozbijamy. Oprószamy
    przyprawa uniwersalna. Chipsy kruszymy
    w drobne kawałki.
  • Kurczak w chipsach 2. Filety układamy ciasno
    w naczyniu żaroodpornym. Smarujemy majonezem i posypujemy
    grubą warstwą
    chipsów.
  • 3. Danie zapiekamy ok. 30
    minut w piekarniku rozgrzanym
    do temperatury 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować