Kurczak po seczuańsku

4.5 (169 ocen)

Pyszne danie kuchni chińskiej , które zasmakuje naszym domownikom .

Składniki:

  • 500 g fileta z kurczaka

    3 łyżki mąki kukrydzianej

    3 łyżki oliwy z oliwek

    3 cebulki dymki

    2 marchewki

    1 czerwona papryka

    1 żółta papryka

    5 łyżek ciemnego sosu sojowego

    opakowanie przyprawy kurczak po seczuańsku Kamis
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak po seczuańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka umyć , osuszyć i pokroić w kostkę .

    Oprószyć 1/2 opakowania przyprawy i mąką kukurydzianą .

    Usmażyć na rozgrzanej oliwie na rumiano .

    Dodać pokrojoną w kostkę dymkę , marchewkę i paprykę , przesmażyć .

    Potrawę podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem ok. 20 minut .

    Dodać sos sojowy i pozostałą przyprawę , wymieszać .

    Podawać z ryżem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować