Kurczak po koszycku

5 (200 ocen)

To bardzo prosta potrawa, a naprawdę zaskakuje smakiem.

Składniki:

  • 1 kg mięsa z kurczaka- piersi lub z udek
    2 średnie cebule
    2 i ½ łyżki masła
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 i ½ łyżki słodkiej papryki
    1 łyżka mąki
    200 ml śmietany 18 %
    sól, pierz
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak po koszycku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę, cebulę siekamy.
  • 2. Cebulę szklimy na maśle, dodajemy przecier i paprykę, a następnie mięso. Podsmażamy przez kilka minut, doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy 500 ml wody. Dusimy pod przykryciem ok. godziny.
  • 3. Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do mięsa, zagotowujemy. Doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować