To bardzo prosta potrawa, a naprawdę zaskakuje smakiem.
Składniki:
1 kg mięsa z kurczaka- piersi lub z udek
2 średnie cebule
2 i ½ łyżki masła
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 i ½ łyżki słodkiej papryki
1 łyżka mąki
200 ml śmietany 18 %
sól, pierz
Kurczak po koszycku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w kostkę, cebulę siekamy.
2.Cebulę szklimy na maśle, dodajemy przecier i paprykę, a następnie mięso. Podsmażamy przez kilka minut, doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy 500 ml wody. Dusimy pod przykryciem ok. godziny.
3.Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do mięsa, zagotowujemy. Doprawiamy do smaku.
Komentarze