kurczak gotowany na parze z sosem brzoskwiniowo musztardowym

4.5 (189 ocen)

To doskonałe danie dla osób lubiących się zdrowo odżywiac.

Składniki:

  • pierś z kurczaka
    1 brokuł
    1 marchewka
    4 połówki brzoskwini z puszki
    3-4 łyżeczki musztardy sarepskiej
    oregano, bazylia, curry, sól
    ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak gotowany na parze z sosem brzoskwiniowo musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka lekko rozbijamy i nacieramy przyprawami, obkładamy czosnkiem . Zostawiamy na noc w lodówce.
  • 2. Brokuł dzielimy na różyczki i myjemy, marchewkę kroimy w plasterki. Kurczaka i warzywa układamy w naczyniu do gotowania na parze. Gotujemy ok 15-20 min.
  • 3. Brzoskwinie kroimy na mniejsze cząstki, dodajemy musztardę i miksujemy.Kurczaka podajemy z samymi warzywami lub z ryżem.

Porady

Brokuły i marchewkę można zastąpic dowolnymi, ulubionymi warzywami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować