W sklepie natknęłam się na kaszę jaglaną ekspandowaną i do razu w głowie zaświtał mi przepis z jej udziałem. Przyznam się szczerze, że pierwszy raz spotkałam się z takim produktem. Tak przygotowana kasza jest bardzo pyszna.
Kuleczki bez pieczenia z kaszy jaglanej ekspandowanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę łamiemy na małe kawałki, następnie rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej.
2.Do rozpuszczonej czekolady dodajemy miód i dokładnie mieszamy, następnie stopniowo wsypujemy kaszę i energicznie mieszamy, tak żeby cała kasza pokryła się czekoladą.
3.Następnie za pomocą dwóch łyżek formujemy w miarę okrągłe kulki i układamy je na papierze do pieczenia. Wstawiamy na kilka minut do lodówki do zastygnięcia.
4.Tak przygotowane kulki bez pieczenia są gotowe do podania. Smacznego.
Komentarze