Kuleczki bez pieczenia z kaszy jaglanej ekspandowanej

4.5 (159 ocen)

  • 15 min

W sklepie natknęłam się na kaszę jaglaną ekspandowaną i do razu w głowie zaświtał mi przepis z jej udziałem. Przyznam się szczerze, że pierwszy raz spotkałam się z takim produktem. Tak przygotowana kasza jest bardzo pyszna.

  • 15 min

Składniki:

  • 10 dag mlecznej czekolady
    1 łyżeczka miodu
    2 szklanki kaszy jaglanej ekspandowanej
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kuleczki bez pieczenia z kaszy jaglanej ekspandowanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę łamiemy na małe kawałki, następnie rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej.
  • 2. Do rozpuszczonej czekolady dodajemy miód i dokładnie mieszamy, następnie stopniowo wsypujemy kaszę i energicznie mieszamy, tak żeby cała kasza pokryła się czekoladą.
  • 3. Następnie za pomocą dwóch łyżek formujemy w miarę okrągłe kulki i układamy je na papierze do pieczenia. Wstawiamy na kilka minut do lodówki do zastygnięcia.
  • 4. Tak przygotowane kulki bez pieczenia są gotowe do podania. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kasza jaglana Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować