Kukurydziaki z szaszłykiem . - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółty ser pokroić na plasterki.
Kaszę kukurydzianą przepłukać na sitku pod bieżącą wodą i rozgotować
w osolonej wodzie na gęstą masę, ostudzić.
Do wystudzonej kasy wbić jajka, dodać obie mąki , rozgnieciony czosnek i startą cebulę , doprawić solą i pieprzem. Masa powinna być dość gęsta.
2.Na rozgrzany olej nakładać łyżką placuszki, smażyć na złoty kolor z obu stron. Po upieczeniu na każdym położyć plasterek sera, posypać tymiankiem
i przykryć pokrywką ,aż ser się roztopi.
3.Wątróbkę pokroić na kawałki, oprószyć pieprzem i mąką.
Cebulę pokroić na piórka i zeszklić.
Wątróbkę smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
Pod koniec smażenia oprószyć solą.
Wątróbkę i cebulę nakładać na patyczki do szaszłyków.
Podawać z plackami.
Komentarze