Kukułczanka-likier

4.5 (155 ocen)

  • 16 godz. 40 min

Likier z cukierków kukułek

  • 16 godz. 40 min

Składniki:

  • 1/2 l białej wódki
    400 g cukierków kukułek
    2 puszki mleka skondensowanego niesłodzonego
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Likiery

Kukułczanka-likier - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukierki wyjąć z papierków i włożyć do słoika,
    zalać wódką i potrząsać mocno zakręconym słoikiem.
    Odstawić w ciemne miejsce na 3-4 dni w celu rozpuszczenia się
    cukierków w alkoholu.
    Po rozpuszczeniu się kukułek zmiksować i dodać mleko
    skondensowane i ponownie zmiksować.
    Jeżeli likier ma być mocniejszy można dodać mniej mleka.
    Odstawić w chłodne miejsce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Likier Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować