Kwiatuszki mięsne z sosem tatarskim

0 (0 ocen)

Bardzo lubię potrawy z mięsem mielonym, dlatego postanowiłam troszeczkę zacząć urozmaicać dania z tym składnikiem, szybko , i tanio!

Składniki:

  • FARSZ
    50 dag. Mięsa mielonego wieprzowego
    2 ząbki czosnku
    1 średnia cebula
    Żółtko
    Przyprawa do mięsa mielonego


    3 dojrzałe czerwone papryki.

    SOS TATARSKI
    Kilka pieczarek marynowanych
    1 cebulka
    2łyżki majonezu
    1 mała śmietana 18%
    3 ogórki w occie
    Pieprz , sól

Kwiatuszki mięsne z sosem tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulkę drobniutko kroimy, łączymy z mięsem mielonym żółtkiem, oraz z połową paczki przyprawy, dobrze mieszamy. Paprykę myjemy, wydrążamy środek, kroimy w centymetrowe plastry. Szczelnie napełniamy plastry mięsem smażymy na patelni teflonowej na małej ilości rozgrzanej oliwy z dwóch stron. Układamy na talerzu wraz z sosem tatarski, ozdabiamy świeżą natką pietruszki.


    Sos:
    Pieczarki , cebulkę, ogórki kroimy w drobniutką kosteczkę dodajemy przyprawy, śmietanę oraz majonez, mieszamy i wstawiamy do lodówki na 1h , można dodać kilka kaparów i łyżkę soku z cytryny.

    SMACZNEGO!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy