Kruchy makowiec z jogurtową pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto kruche:
Mąkę posiekać z margaryną następnie dodać resztę składników zarobić ciasto. ¼ ciasta wstawić do zamrażalnika na przynajmniej godzinę, a pozostałym ciastem wylepić blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
2.Masa makowa:
Białka ubić na sztywno dosypując cukier. Połączyć delikatnie z masą makową. Przełożyć na ciasto na wierzchu ułożyć pokrojone brzoskwinie.
3.Pianka jogurtowa:
Białka ubić na sztywno z cukrem, zmniejszyć obroty i dodawać powoli jogurt, następnie mąkę wymieszaną z budyniem, dokładnie lecz delikatnie zmiksować. Piankę przełożyć na brzoskwinie, na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto. Piec ok. 50 minut w 190C do zrumienienia ciasta.
Komentarze