Kruche babeczki ze szpinakiem i mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, dolewając tyle wody, ile potrzeba, by składniki dobrze się połączyły, czyli naprawdę malutko.
Malutkie foremki do babeczek posmarować masłem (pędzelkiem) i dokładnie wylepić ciastem, odcinając wystające brzegi. Spód kilkakrotnie nakłuć widelcem. Piec ok 20min w temp. 200 C.
2.Cebulę pokroić i zeszklić na maśle, dodać szpinak i poczekać aż się rozmrozi, chwilę dusić razem z cebulą. Dodać czosnek i ser feta. Dusić ok 10 min. Na końcu doprawić pieprzem. Można ewentualnie dodać odrobinę śmietanki.
Nałożyć masę szpinakową do gotowych babeczek. Położyć kawałki mozarelli i włożyć jeszcze do piekarnika do momentu, aż się rozpuści.
Komentarze