Kruche babeczki z masą krówkową i orzechami

4.5 (193 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Na deser polecam szybkie kruche smaczne babeczki z masa krówkowa i orzechami włoskimi oraz orzechami laskowymi.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 2 szklanki maki
    10 dag cukru pudru
    kilka kropel aromatu waniliowego
    2 żółtka
    20 dag miękkiej margaryny
    Nadzenie:
    puszka masy krówkowej
    orzechy włoskie
    orzechy laskowe
    kolorowa posypka
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery Kruche babeczki

Kruche babeczki z masą krówkową i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i włożyć do lodówki na 50-60 minut.
    Po tym czasie ciasto rozwałkowac i wylepiać ciastem natłuszczone i oprószone bułką tartą foremki.
    Piec około25 minut w temperaturze 170 stopni.

    2.Do upieczonych i przestudzonych babeczek nakładać masę krówkową i udekorowaćorzechami włoskimi , orzechami laskowymi i kolorową posypką. Smacznego:):)

Porady

GOTOWA MASE CZĘSTO ZASTĘPUJE MASA ROBIONA Z CUKIERKÓW KRÓWEK.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa krówkowa Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować