Krem z awokado z pomidorem i chilli

0 (0 ocen)

  • 35 min

Błyskawiczna, pyszna i zdrowa zupa krem z awokado z dodatkiem świeżego pomidora i pikantną papryczką chilli to świetna propozycja na obiad po ciężkim dniu.

  • 35 min

Składniki:

  • 2 dojrzałe awokado
    750 ml domowego bulionu warzywnego
    1 pomidor
    1 papryczka chilli (żółta lub czerwona )
    3-4 łyżki jogurtu naturalnego
    Sól, pieprz
    kupuj

Krem z awokado z pomidorem i chilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado obieramy, kroimy w kostkę przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy 15 minut.

    Po tym czasie zupę blendujemy, wstawiamy z powrotem na ogień i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pomidora obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę, to samo robimy z papryczką chilli.

    Zupę nalewamy na talerze, na każdą porcję nakładamy łyżkę jogurtu i posiekanego pomidora z papryczką chilli, serwujemy od razu

    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy