Krem z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa umyć, osuszyć i obrać z końcówek, marchewki ze skóry. Całość pokroić w kostki.
2.Pokrojone warzywa włożyć do dużego garnka (3 litrowy) i przyprawić według gustu musztardą, solą, solą czosnkowo-ziołową i chili i dobrze wymieszać. Dusić na średnim ogniu ok. 10 minut.
3.W tym czasie zagotować 2 litry wody i wymieszać w niej obie bulionetki, wymieszać oraz wlać bulion do warzyw. Doprowadzić do gotowania i gotować tak długo, aż warzywa będą miękkie.
4.Zupę przyprawić jeszcze jedną kostką rosołową oraz maggi do smaku.
5.Zupę zmiksować za pomocą blendera na krem.
6.Pestki dyni i słonecznika prażyć na suchej patelni do zarumienia.
Komentarze