Krem szparagowo-cukiniowy z kiełkami

0 (0 ocen)

Pyszny, kremowy , lekki obiadek na upalne dni :)

Składniki:

  • - pęczek zielonych szparagów
    - 2 średniej wielkości młode cukinie
    - 1l wywaru z warzyw
    - sól, pieprz, gałka muszkatołowa
    - kiełki rzodkiewki
    - szynka parmeńska

Krem szparagowo-cukiniowy z kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałe końcówki oraz główki, obskrobujemy i tniemy na kawałeczki. Cukinię dokładnie szorujemy a następnie kroimy w kosteczkę, Wszystko razem łączymy w garnuszku i zalewamy zimnym wywarem. Gotujemy do miękkości na średnim lub wolnym ogniu. Na koniec wszystko miksujemy i doprawiamy. Na talerzu dekorujemy kawałeczkami szynki i kiełkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy