Krem pomidorowy z nutką chilli i słodyczy... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule i paprykę kroimy na średniej wielkości kawałki, dusimy na patelni aż się zarumienią.
Marchew i pietruszkę kroimy w talarki.
Do dużego garnka wrzucamy pomidory z sokiem, zioła, przyprawy i czosnek.
Dodajemy marchewkę i pietruszkę, oraz zarumienione warzywa.
Zalewamy bulionem i wkruszamy kostki rosołowe.
Zupę gotujemy około godziny - marchew musi być miękka, a "woda" trochę odparować.
2.Gdy zupa jest gotowa - blendujemy ją.
Na koniec dodajemy cukier i jeszcze chwile podgrzewamy.
Wlewamy na talerz, i ozdabiamy kleksami z jogurtu naturalnego i pesto.
Porady
Proporcje oczywiście można zmienić na mniejsze -
ja chciałam zrobić sobie mały zapas do słoików :)
Komentarze