Krem pełen warzyw

0 (0 ocen)

  • 25 min

Aromatyczna, lekka i zdrowa zupa pełna warzyw. To taka polska jarzynowa w wersji fusion - zmiksowana na zielony krem.

  • 25 min

Składniki:

  • 2 marchewki pokrojone w plasterki
    1/2 selera korzeniowego pokrojonego w plasterki
    1 kalarepka pokrojona w cienkie plasterki
    100 g cukinii pokrojonej w cienkie plasterki
    100 g zielonej fasolki szparagowej
    100 g różyczek kalafiora
    garść listków świeżego szpinaku
    2 l bulionu warzywnego
    świeża kolendra lub pietruszka do posypania

Krem pełen warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrać, opłukać i pokroić (zgodnie ze wskazówkami powyżej). Do dużego garnka włożyć: marchewkę i seler, zalać bulionem i zagotować na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień, dodać pozostałe warzywa i gotować pod przykryciem jeszcze około 10 minut. Po tym czasie sprawdzić czy warzywa są już miękkie - jeśli nie - gotować do miękkości.
  • 2. Gdy warzywa będą już miękkie, odstawić zupę z ognia i zmiksować na gładki zielony krem. Zupę podawać samą lub z grzankami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy