Pomysł podpatrzony na blogu ,, Smak Chwili’’, lecz dodałam kilka składników od siebie. Na blogu figuruje pod nazwą ,, Biała Nutella’’. Robiłam z podwójnej porcji. Krem jest smaczny.http://smakchwili
Krem bananowo – orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę zetrzeć na średnich lub grubych oczkach tarki.
Banany obrane ze skóry pokroić w plasterki, wrzucić do rondla, skropić cytryną, dodać szczyptę soli, podgrzewać aż do momentu, jak banan się ,,rozklei’’. Wtedy zmiksować dokładnie podręcznym blenderem i dodać cukier puder, Mascarpone, cukier waniliowy, wiórki kokosowe, wymieszać. Dodać też orzechy. Wymieszać i przełożyć do słoiczka. Zakręcić, aby nie wysychał. Odstawić do wystudzenia w chłodniejsze miejsce. Porcja na 0,5 litrowy słoiczek.
Komentarze