Kreatywne babeczki z masą z selera i pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Selera gotujemy w wodzie z dodatkiem 1/2 łyżeczki soli i 1 łyżeczki cukru do momentu aż seler będzie bardzo miękki
2.Selera studzimy i obieramy. Dodajemy do niego jogurt , sok i skórkę z pomarańczy 1/2 łyżeczkę pieprzu czarnego, 1/2 łyżeczki soli i 1 lyżeczkę cukru. Całość miksujemy
3.Masę selerową przekładamy do szprycy i wypełniamy spody babeczek
4.Plasterki szynki tniemy na 3 paski i z każdego tworzymy różyczki - zwijając je w rulonik.Różyczkę wkładamy w środek babeczki
5.Babeczki wkłądamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i podpiekamy przez około 10 - 15 minut
6.Podajemy np z barszczykiem czerwonym bądź żurkiem :-))
Komentarze