Krokiety po chińsku

4.5 (149 ocen)

  • 2 godz.

Przypadna do gustu milosnikom kuchni chinskiej a zwlaszcza milosnikom sajgonek

  • 2 godz.

Składniki:

  • Na nalesniki
    1,5 szkl wody
    1,5 szkl mleka
    2 jaja
    2 szkl maki
    szczypta soli

    Farsz
    pol glowki kapusty
    250 g kurczaka
    kawalek boczku
    250 g krewetek
    mieszanka warzywna WOK
    250 g pieczarek
    1 cebula
    sol
    pieprz
    sos sojowy

    opcjonalnie
    kielki
    puszka pedow bambusa

    Na panierke
    1 jajko
    bulka tarta



Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety

Krokiety po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapuste szatkujemy,a nastepnie gotujemy do miekosci, Kurczaka, boczek, pieczarki i cebule kroimy na male kawalki. Kapuste solimy przysmazamy na oleju i przekladamy do miski, Na patelnie wrzucamy boczek smazymy chwile po czym dodajemy cebule, kurczaka,pieczarki i na koncu krewetki smazymy okolo 20 min. Warzywa mrozone gotujemy do miekosci. Wszystko przekladamy do kapusty i mieszamy doprawiajac sola pieprzem i sosem sojowym.Po wykonaniu farszu mieszamy wszystkie skladniki ciasta i pieczemy nalesniki. Gdy nalesniki troche ostygna nakladamy na kazdy rowno farszu i zawijamy w ruloniki. Krokiety obtaczamy w jajku i bulce tartej i smazymy na zloty kolor.Podajemy z sosem sojowym. Smacznego.

Porady

Sa one bardzo czasochlonne dlatego zawsze robie ok 20 sztuk i zamrazam,

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować