Krokiety po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapuste szatkujemy,a nastepnie gotujemy do miekosci, Kurczaka, boczek, pieczarki i cebule kroimy na male kawalki. Kapuste solimy przysmazamy na oleju i przekladamy do miski, Na patelnie wrzucamy boczek smazymy chwile po czym dodajemy cebule, kurczaka,pieczarki i na koncu krewetki smazymy okolo 20 min. Warzywa mrozone gotujemy do miekosci. Wszystko przekladamy do kapusty i mieszamy doprawiajac sola pieprzem i sosem sojowym.Po wykonaniu farszu mieszamy wszystkie skladniki ciasta i pieczemy nalesniki. Gdy nalesniki troche ostygna nakladamy na kazdy rowno farszu i zawijamy w ruloniki. Krokiety obtaczamy w jajku i bulce tartej i smazymy na zloty kolor.Podajemy z sosem sojowym. Smacznego.
Porady
Sa one bardzo czasochlonne dlatego zawsze robie ok 20 sztuk i zamrazam,
Komentarze