Krokiety z wołowiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki:Wszystkie składniki na ciasto miksujemy do powstania jednolitej konsystencji.
Smażymy na suchej patelni cienkie placki.
2.Farsz: Wołowinę mielimy dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa.
3.Cebulę kroimy w małą kostkę , szklimy na rozgrzanym maśle.
Do cebuli dodajemy zmielone mięso , smażymy na rumiano.
4.Zawartość patelni przekładamy do miski , wlewamy rosół wołowy , dodajemy natkę pietruszki , oregano oraz sól i pieprz.
Mieszamy farsz do połączenia się składników.
5.Każdy naleśnik smarujemy farszem wołowym ,zakładamy najpierw dwa boki placka na farsz a następnie zwijamy w rulon.
6.Panierka:Każdy naleśnik maczamy w jajkach roztrzepanych z mlekiem a następnie obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy rumiane krokiety na rozgrzanym oleju rzepakowym.
7.Usmażone osuszamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu
Komentarze