Krokiety z pieczarkami i szpinakiem

4.5 (177 ocen)

  • 60 min

Smaczny bezmięsny obiad

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe (na 4 naleśniki):
    1. 1/2 szklanki mąki
    2. 1 jajko
    3. 1/2 szklanki mleka
    4. 1/4 szklanki wody
    5. łyżeczka soli

    Farsz:
    1. 300g pieczarek
    2. 400g świeżego szpinaku
    3. 4 ząbki czosnku
    4. 1 cebula
    5. sól i pieprz do smaku

    Bułka tarta i jajko do panierowania
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krokiety z pieczarkami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę i podsmażamy z posiekaną cebulą;
    2. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do pieczarek;
    3. Szpinak myjemy i wrzucamy do pieczarek, wszystko doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy aż odparuje cała woda.
    4. Przygotowujemy ciasto na naleśniki: wszystkie składniki dokładnie miksujemy, tak żeby nie było grudek i smażymy naleśniki.

    5. Nakładamy na naleśniki równomierną warstwę farszu i zawijamy, najpierw zakładamy boki a potem rolujemy. Tak zwiniętego naleśnika panierujemy i smażymy.

Porady

Farsz najlepiej przygotować wcześniej, żeby zdążył wystygnąć przed zawijaniem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Krokiety ze szpinakiem i pieczarkami

To może cię zainteresować