Krokiety z kapustą i pieczarkami

5 (165 ocen)

  • 2 min

Pyszne krokiety domowej roboty,pracochłonne ale zawsze wszystkim smakują,warto zrobić większą porcję i zamrozić.

  • 2 min

Składniki:

  • Porcja na ok 16 krokietów
    Ciasto na naleśniki:4 jajka,4 szklanki mąki,4 szklanki wody,2 łyżki cukru,płaska łyżeczka soli,4 łyżki oleju.
    Farsz:ok.500 g.pieczarek
    ok 500 g,kapusty kiszonej
    2 jajka i bułka tarta
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety

Krokiety z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zmiksować mikserem.Pierwszą porcję naleśnika smażymy na niewielkiej ilości oleju,a następne już bez oleju(gdyż olej już jest w cieście). Wlewamy ciasto na patelnie i potrząsamy na boki tak aby ciasto cienko się rozlało na boki.
    Kapustę gotujemy,pieczarki myjemy i kroimy,Podsmażamy z cebulą.Mieszamy razem z kapustą.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Na każdy naleśnik nakładamy farsz i formujemy krokiety.Obtaczamy w jajku i bułce tartej.Smażymy na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować