Krokiety z opieńkami w chrupiącej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie nalesników.
Jajka, cukier, sól oraz mleko mieszam. Dodaję mąkę, wszystko miksuję.
2.Dolewam wody i wyrabiam na gładkie ciasto. Odstawiam na pół godziny. Smażę na teflonowej patelni z obu stron na złoty kolor. (do smażenia używam sklarowanego masła).
3.Grzyby namoczyć na co najmniej godzinę. W tym czasie kapustę zalać 200ml wody i gotować na wolnym ogniu. Odcedzić a kiedy ostygnie posiekać. Namoczone grzyby posiekać drobno. Przesmażyć wszystko ok 20 minut na patelni podlewając wywarem z grzybów. Kiedy ten odparuje, doprawić, zasmażyć. Dodać posiekaną i zeszkloną na masełku cebulkę.
4.Faszerować krokiety, zwijając jak na gołąbki. Jajko rozkłócić. Tak przygotowane rulony obtaczać w jajku a następnie w bułce tartej wymieszanej z orzechami. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Komentarze