Krokiety z mielonym, kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki:Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować razem lub połączyć za pomocą trzepaczki to ubijania.
Rozgrzać suchą patelnie smażyć cienkie placki po parę sekund z każdej strony.
2.Farsz:Kapustę kiszoną ugotować do miękkość , odcedzić.
Pieczarki obrać,zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę posiekać drobno.
Przełożyć składniki na rozgrzaną patelnie z olejem.
Gdy zmniejszają swą objętość dodać mięso mielone,kapustę oraz przyprawy wg.smaku,dokładnie wymieszać.
Smażyć na rumiano.
3.Na brzeg każdego naleśnika kłaść ok 3 łyżek farszu , zawinąć najpierw dwa boki do środka a następnie w rulon.
4.Na patelni rozgrzać dość dużą ilość oleju tak by zakrywał krokiety do połowy.
Każdego naleśnika maczać w jajkach roztrzepanych z mlekiem a następnie w bułce tartej.
Smażyć na rumiano z obu stron.
Komentarze