Krówka bez pieczenia

4.36 (216 ocen)

  • 40 min

Bardzo szybkie, proste i smaczne ciasto bez pieczenia.

  • 40 min

Składniki:

  • Duże opakowanie herbatników
    1 kostka masła (200g)
    3 łyżki cukru
    500ml mleka
    1 łyżka mąki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 budyń waniliowy
    1 puszka masy krówkowej
    garść orzechów włoskich

Wystaw ocenę:

4.36 (216 ocen)

Zobacz również:

Desery Krówki Herbaty

Krówka bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Proszek budyniowy wymieszać z cukrem i 1/2 szklanki mleka. Resztę mleka zagotować i wlać rozpuszczony proszek. Ugotować budyń. Masło utrzeć na puch dodając po łyżce budyń. Ucierać na jednolity krem. Blachę o wym. 24 x 24 wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć herbatniki, wyłożyć połowę masy krówkowej - herbatniki - masa bydyniowa - herbatnika - reszta masy krówkowej. Wierzch posypać orzechami włoskimi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki Herbatniki Masa budyniowa Masa krówkowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować