Kluski leniwe z nutka cynamonu

0 (0 ocen)

  • 25 min

Bardzo smaczne,lubiane przez rodzinkę o wspaniałym aromacie.

  • 25 min

Składniki:

  • 500 g twarogu
    2 szklanki mąki
    1 łyżka kaszy manny
    2 jajka
    1 łyżka masła
    2 łyżki bułki tartej
    0.5 łyzki cukieru
    szczypta cynamonu

Kluski leniwe z nutka cynamonu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • KLUSKI LENIWE Z NUTKĄ CYNAMONU 1. Twaróg zmielić, dodać mąkę,kaszę i jajka i wyrobić ciasto (w razie konieczności dodać trochę mąki). Ciasto podzielić na części i każdą z nich rozwałkować na długi wałeczek, następnie lekko go spłaszczyć i odkrajać nożem kluski. Kluski gotować w wodzie z dodatkiem oleju 2-3min od wypłynięcia.
    Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy bułkę tartą, cukier i cynamon.Mieszamy szybko, aby się nie przypaliło i wrzucamy na patelnię ugotowane kluski,bądz polewamy wyłożone na półmisku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy