KLUSKI KŁADZIONE KUKURYDZIANE

4.49 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszny dodatek do mięs i nie tylko.Moja propozycja;pulpety i sos paprykowo-brzoskwiniowy z kluseczkami

Składniki:

  • 1 szk kaszy kukurydzianej
    3 szk mleka
    3 jajka
    3 łyżki masła
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżka posiekanej zieleniny
    sól
Wystaw ocenę:

4.49 (169 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluski kładzione kukurydziane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować na mleku,ostudzić.Utrzeć z jajkami i masłem,dodać sól, mąkę,zieleninę i dokładnie wymieszać.Formować łyżkami kluseczki i wrzucać na gotującą osoloną wodę.Gotować około 3 minut i wyjąć z wody.

Porady

Ugotowaną kaszę robiłam na sposób mojej mamy;owinęłam garnek ściereczką i włożyłam w poduszki na parę minut, żeby napęczniała lepiej.Kiedy zabrakło mi mleka,kasze gotowałam na wodzie i też może być.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-16

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować