Klops z dodatkiem sezonowych warzyw (cukinii, papryki i bakłażana), odrobiny kaszy, ryżu i filetu z indyka smakuje rewelacyjnie! Świetnie komponuje się z sosem ze świeżych pomidorów. Polecam!
6.W miseczce łączmy mięso ze świeżą papryką i ok 2/3 uduszonych warzyw, dodajemy kaszę, ryż, jajko, przyprawiamy solą, pieprzem, dokładnie mieszamy.
7.Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, nakładamy masę, pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temp 180 stopni 40 minut.
8.Do pozostałych uduszonych warzyw dodajemy pomidory, wyciśnięty czosnek i dusimy ok 10 minut. Następnie sos miksujemy blenderem, przyprawiamy, dodajemy odrobinę cukru, można lekko zabielić śmietanką lub mlekiem.
9.Lekko przestudzony klops wyjmujemy z keksówki, kroimy w 2cm plastry, podajemy z sosem.
Komentarze