Klopsy z fileta w sosie koperkowym

5 (167 ocen)

delikatne klopsy z pysznym sosie

Składniki:

  • Składniki :

    350g mięsa mielonego indyczego,
    1 mała bułeczka namoczona w mleku,
    sól,
    pieprz,
    jajko,
    bulion do gotowania.




    Składniki sos koperkowy :

    koperek świeży,
    1 łyżka mąki,
    2 łyżki masła,
    2 łyżki śmietany,
    sól,
    pieprz.



Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klopsy z fileta w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Klopsy z fileta w sosie koperkowym 1. Przygotowanie klopsiki :

    Do miski wrzuć mięso. Dodaj jajko i bułkę. Uformuj pulpeciki. Gotuj w bulionie przez 10 minut.
  • 2. Przygotowanie sos :

    Na patelni rozpuść masło. Dodaj masło i zrób zasmażkę. Wlej bulion z gotowanych pulpetów. Wymieszaj dokładnie tak aby nie powstały grudki. Zagotuj i dodaj śmietanę. Posiekaj koperek i wrzuć do sosu. Dopraw do smaku solą i pieprzem.


  • 3. Przygotowanie :

    Pulpety przełóż do sosu i połącz składniki. Podawaj z ryżem, ziemniakami lub makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować