Klopsiki z brukselką

5 (1 ocen)

Klopsiki z niespodzianką w środku. Bardzo smaczne szczególnie dla miłośników brukselki :)

Składniki:

  • 1 kg łopatki wieprzowej
    2 jajka
    3 bułki
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka musztardy
    około 20 szt brukselki
    1 łyżeczka cukru
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klopsiki z brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselkę oczyścić i naciąć głąby. Wodę posolić i dodać cukier. Wrzucić brukselkę na gotującą się wodę i gotować 10minut. Łopatkę zmielić na gęstym sitku. Bułki namoczyć w wodzie, odcisnąć i dodać do mięsa. Dodać jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek i musztardę. Wszystko wymieszać, przyprawić. Nabierać małe porcje mięsa, spłaszczać, kłaść brukselkę i formować kule. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć z każdej strony. Podawać np z ziemniakami albo z ulubionym sosem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować